Behandelingen

Behandelingen en trimtechnieken

Er zijn verschillende trimtechnieken, die ik in de salon gebruik, zoals:

Knippen: het haar wordt met een rechte schaar ingekort in gewenste lengte en model. Knippen wordt vaak toegepast bij honden die een kroesvacht hebben zoals de poedel.

Plukken: deze techniek wordt gebruikt bij ruwharige honden zoals de cairn terriër. Ongeveer iedere 6 maanden gaat een ruwharige hond verharen. Niet de ondervacht maar de bovenvacht gaat los zitten en die moet eruit getrokken worden tot er alleen nog maar een ondervacht is. U kunt ook kiezen voor een stripvacht. Hiermee wordt bedoeld dat niet de hele bovenvacht eruit wordt geplukt, maar alleen de lange haren. Dit geeft een natuurlijk resultaat. Voor een stripvacht is het goed om elke 3 maanden naar de trimsalon te gaan.

Uitdunnen ( effileren ): De effileerschaar zorgt ervoor dat de vacht wordt uitgedund en geeft een zo glad mogelijk resultaat. Deze techniek wordt toegepast bij spanielen enz.

Scheren: Bijvoorbeeld bij veel klitten kan er gebruik worden gemaakt van een tondeuse met verschillende maten scheerlengtes. Er zijn twee verschillende manieren van scheren tegen de haarrichting in en met de haarrichting mee. Met de haarrichting mee is het resultaat iets natuurlijker en blijft het haar iets langer.

Uitwollen: newfoundlanders, Berner sennenhonden, chow chows, keesachtigen, poolhonden en honden met vergelijkbare vachtsoorten verharen twee keer per jaar. Tijdens de ruiperiode wordt met verschillende materialen de dode onderwol eruit gehaald. Kortharige honden die verharen, knappen hier ook erg van op.

Ontklitten: Als u moeite heeft om uw hond klitvrij te houden dan kunt uw hond ook bij mij terecht voor een borstelbeurt.

Wassen: Voor alleen wassen van de hond kunt u bij mij ook terecht.

Hoe vaak moet u hond naar de trimsalon?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is afhankelijk van de vacht.
Poedelvachten: 4-8 maal per jaar.
Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar.
Spanielvachten: 4-6 maal per jaar.

Tips voor naar de trimsalon:

* Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
* Breng uw hond nooit met een volle maag.
*Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.
* Overleg met mij wanneer u van plan bent u hond in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
* Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening ( kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, wil ik dat graag van u van tevoren weten.
* Breng de hond altijd aan de lijn.
* Ten slotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft.